Vælg din take away
Fra lokale restauranter
Betal sikkert
Med kort, mobil eller kontant.
Få maden leveret
Hurtigt og nemt. Du kan også hente selv.
Optjen gratis mad
Saml stempler på alle bestillinger.
Hos Hungry kan du få lige dét, du har lyst til at spise lige nu i Odense. Du skal bare vælge imellem de mange lokale restauranter, bestille og få leveret til døren eller selv hente direkte ved restauranten. Det er nemt.
Odense rimer på store digtere, international skibsfart og uddannelse i verdensklasse. Og så er fyns hovedstad samtidigt et mekka for lækker madudbringning i byen. Uanset om sulten skal stilles med finere oplevelser på gourmetrestauranter, etnisk inspirerede indkøb i en af Skandiviens største bazarer, eller om det drejer sig om hurtig, nem og lækker mad fra en af byens utallige pizzariaer, grillbarer, steak-huse eller sushi-steder, så kan man som gæst, studerende eller fastboende være sikker på en ting - selv i de sene nattetimer: Odense giver altid mulighed for en helt unik spiseoplevelse.
Første gang byen Odense træder ind i verdenshistorien er i år 988, hvor et kirkeligt dokument omtaler byen som et bispedømme. Allerede dengang havde der gennem flere år ligget en vikingeborg på stedet - en af de seks såkaldte Trelleborge, som vikingekongen Harald Blåtand fik opført. Der findes ikke nogen præcis viden om, hvornår Odense blev grundlagt, eller hvor navnet præcis kommer fra - men én ting er sikkert. Vikingerne boede der, og hvor der var vikinger, var der som bekendt rigeligt med mjød, og som alle møer og svende på de danske øer, ved, så bliver man nemt sulten efter lækker udbringning af mad efter en aften i festligt lag.
Det er selvfølgelig tvivlsomt, om vikingerne ligefrem bestilte mad i byen, til gengæld ved de nuværende indbyggere i Odense lige nøjagtigt, hvordan den slags klares nutildags - nemlig lige her på internettet, hvor muligheder for madudbringning i Odense er mere end gode.
Hos Hungry.dk har vi nogle af Odenses bedste take away steder. Blandt andet Pizza Flavia og Grill, Banjo's og Blue Fin Resaurant og Sushi som er klar til at fylde din mave med lækker mad.
Det var i øvrigt vikingen Harald “Bluetooth” Blåtand, der lagde navn til bluetooth teknologien, da den blev udviklet i 1994 af virksomheden Ericsson. I dag tilbyder mere end 100 restauranter hurtig og effektiv bestilling af mad i byen, hvor gamle Blåtands borg lå.
Få klik med musen, og så er så er der lækker mad på vej.
Det var også i 1994, at det første pizzaria med mulighed for online bestilling åbnede. Det var selvfølgelig i deep pan pizzaens hjemland, USA, og ikke i Odense. Men den fynske hovedstad kom hurtigt med på beatet. Netop “beatet” ligger naturligt for byen, hvor en solid scene af fremadstormende unge bands danner lydtæppet på spillesteder som Posten og Magasinet, der ligger centralt i Odenses hyggelige centrum, hvor de brostensbelagte gader deles med steakhuse, pizzarier, sandwichbarer og sushirestauranter.
Lyden er i dag som oftest pop og rock i modsætning til en af byens store sønner, den klassiske komponist Carl Nielsen, der dog også var med på beatet i sin tid.
At være med på det sidste nye er jo ikke mindst vigtigt, hvis man er en ægte kendis, og også her er Odense helt med. Byen har nemlig fostret en af Danmarks allerførste vaskeægte super kendisser. Manden med eventyrerne, rejsebeskrivelserne og dagbøgerne. Den grimme ælling, der gik så meget igennem og siden blev en eksportsucces, der i Asien kan måle sig med både Aqua og Michael Learns to Rock, og som de fleste danskere tilmed altid har været stolte af.
Der er selvfølgelig tale om H.C. Andersen. Han blev født i 1805, og H.C. Andersen nåede vist aldrig at bestille udbringning af mad over internettet. Trods alt. Men han nåede at opleve starten på en af de mest eksplosive perioder i verdenshistorien. Industrialiseringen, der for alvor tog fart omkring midten af 1800-tallet.
Dampmaskiner, togrejser, fabrikker skød op og banede vej for både øget velstand, teknologiske landvindinger og ikke mindst nye måder at få mad på. Også i Odense. På dette tidspunkt havde H.C. Andersen for længst forladt sin fødeby, mens udviklingen blev varetaget af mindre verdenskendte borgere - der dog siden har lagt navn til både veje og pladser i Odenses hyggelige bydele - som industrimagnaterne Thomas B. Thrige og C.F Tietgen.
En del af deres gamle fabriksbygninger skaber i dag rammerne om Bazar Fyn, hvor en ikke ubetydelig del af byens mad-restauranter køber råvarer til deres globalt inspirerede køkkener, hvor ferme hænder fremtryller shawarmaer, pizza, pita og ja, fortsæt selv listen, eller lad dig inspirere i det nærmest uendelige udvalg af mad. I Bazaren finder du blandt mange andre Taverna Zorba, City Burger og Pizza House, Al Madina, Vietnam Spisehus og Aria Persian Restaurant
H.C. Andersen havde som et slags motto: At rejse er at leve. Selv forlod han Odense allerede i en alder af 14 år, for at studere, blive klogere og skabe sig en solid fremtid og et navn for sig selv. I dag rejser tusindvis af unge mennesker fra hele landet til netop Odense med samme mål for øje.
Syddansk Universitet (SDU) slog dørenen op i 1998 som resultatet af en sammenlægning af Odense Handelshøjskole, Odense Ingeniørhøjskole samt Sydjysk universitetscenter og Odense Universitet. På det tidspunkt var Odense allerede en studieby, men med åbningen af SDU tog udviklingen for alvor fart med alt hvad et universitet indebærer af kloge folk, internationale miljøer og et natteliv, der modsvarer de behov moderne unge mennesker har. Herunder et stadigt voksende udbud af lækker take away med sunde og nærende menuer såvel som hurtige, snaskede og helt igennem lækre alternativer til både lækkersulten, aftensmaden, de lange seancer med lektielæsning og de næsten uundgåelige drukture.
Madtyper i byen Campus i Odense, der forbindes af et omfattende net af cykelstier, skaber dagligt rammen om mere end 12.500 studerene og 800 forskere og ansattes jagt på erkendelse, og det har skabt muligheden for et veludbygget restaurant- og cafeliv. Samtidigt betyder udviklingen på SDU med flere og flere uddannelser på højt niveau, at Odense hvert år modtager et stort antal studerende fra hele verden. Ikke mindst fra Kina, Polen, Litauen og Rusland. Alt dette gør Odense til en vaskeægte storby på trods af, at byen med sine godt 170.000 indbyggere kun kvalificerer til en tredjeplads på listen over Danmarks største byer.
Til gengæld kan Odense bryste sig af, at være en af verdens hyggeligste byer, der tilmed har alt, hvad hjertet kan begære, af musik, kultur og mad.
Odenses placering ved Odense Å og cirka tre kilometer fra havet betyder, at det maritime altid har spillet en stor rolle i byens historie, og der er således også god mulighed for at få både seafood og sushi som en del af mad menuen. Også for byens erhvervsliv har vandet spillet en stor rolle og Munkebo nogle få kilometer nordøst for byen, blev i 1959 hjemsted for en af efterkrigstidens største danske arbejdspladser, da skibsreder A.P. Møller indviede sit eget topmoderne skibsværft - Lindøværftet.
Nogle af verdens største containerskibe er siden blevet bygget på netop Lindø. I 2005 beskæftigede værftet, der på det tidspunkt var den absolut største private arbejdsplads på Fyn, 3.200 medarbejdere, og med en arbejdsplads af den størrelse fulgte en række afledte effekter.
Også på byens restaurantliv, der gennem de seneste 10 år har oplevet en stor opblomstring af både lokalt og etnisk inspirerede madudbringnings restauranter. I 2012 betød global krise og hård konkurrence med især kinesiske skibsbyggere, at Lindøværftet måtte lukke. I dagens Danmark leveres der stort set ikke længere skibe bygget fra bunden. Det sker i stedet hovedsageligt i Asien, der dog ikke kun betydet konkurrence for fynboerne.
I Odense er de nemlig gode til at lade sig inspirere, og der er således i dag gode muligheder for at stille sulten med kinesiske retter som nudler og wok som mad i byen. Odense værft lukker, nye spisesteder åbner Lukningen af værftet og fyringen af de mange medarbejdere ramte selvfølgelig i første omgang som en katastrofe for Fyn og Odense, men med stor tillid til fremtiden og en evne til innovation, der kan spores helt tilbage fra vikingernes Trelleborge og helt frem til de nye generationer, der i dag udfolder Odenses mangfoldige restaurantliv med innovative mad koncepter, lykkedes det dog for de driftige fynboer at skabe fornyet håb på det over tre millioner kvadratmeter store værftsområde.
Samme år som Lindø Værft blev lukket åbnede således Lindø Industripark, der i dag huser en lang række virksomheder, der blandt andet arbejder med det blomstrende off shore område, og der er dermed stadig masser af fremdrift i byen. Hvor både klassiske pizzariaer og mere moderne mad alternativer som eksempelvis sushi restauranter har masser at lave.
Lukningen af Lindøværftet - såvel som etableringen af den nye industripark - var nyheder af gigantiske proportioner for et land som Danmark, men også på nyhedsfronten er Odense godt dækket ind.
Da Folketinget i 1986 vedtog, at det var på tide med lidt konkurrence i fjernsynsverdenen, hvor Danmarks Radio ellers sad tungt på monopolet, blev det nemlig en del af den politiske aftale, at den nye kanal, TV2, skulle have hovedsæde på Kvægtorvet i Odense, der i øvrigt huser den mere end 100 år gamle restaurant Kvægtorvet, der leverer fransk gourmet til feinschmeckere.
I området omkring Kvægtorvet er der samtidigt rig mulighed for at stille appetitten med madudbringning i alle afskygninger. TV2s indtog i Odense varslede den næsten fuldstændige liberalisering af tv-markedet, og de to mediehuse fik lynhurtigt selskab på skærmen af kanal tre, fire, fem og seks.
Siden har kampen stået om at underholde Danskerne - en kamp, hvor blandt andet madprogrammer har vist sig at være et effektivt våben. Danskerne elsker nemlig at se andre mennesker lave lækker mad, og bliver man inspireret efter en aften med tv-kiggeri, er det godt at vide, at Odense på ingen måde står tilbage for hverken Aarhus eller København, når det kommer til muligheden for kulinariske oplevelser og mad i byen.
Blandt andet kan man købe både lækre råvarer og et væld af lækre mad away-retter i Danmarks største og ældste indkøbscenter, Rosengårdscentret, der med sine mere end 100.000 kvadratmeter shoppingareal byder på mere end 153 butikker og restauranter. Centret har i øvrigt flere gange vundet priser. Blandt andet som Danmarks Bedste Shoppingcenter og for at tilbyde Danmarks bedste parkeringspladser. Der er altså rig mulighed for selv at hente sin mad i bil, når den er færdig, selv om de fleste - forståeligt nok - vælger at benytte sig af de gode muligheder for at få maden leveret lige til døren.
Som alle, der har købt og bestilt take away mad ved, er det transporten, der er det springende punkt. Med en placering midt i Danmark har Odense dog rig erfaring i forhold til netop transport og logistik.
Alle danske tog mellem Aarhus og København standser nemlig på Odense Banegård, og selv om Fyn flere gange med et smil på læben er blevet udråbt til et vejbump mere end et knudepunkt, så betaler det sig altså at stå af toget og opleve H.C. Andersens barndomsby.
Hvad enten man kommer for historien, erhvervslivet, eventyrerne eller ganske enkelt fordi, man har lyst til lækker udbringing af mad. I Odense er udvalget ekseptionelt, omgivelserne er hyggelige og spændende, og mulighederne for mad i byen er i rivende udvikling. Det er faktisk lige til at blive sulten af.