Vælg din pizza
Fra lokale restauranter
Betal sikkert
Med kort, mobil eller kontant.
Få maden leveret
Hurtigt og nemt. Du kan også hente selv.
Optjen gratis mad
Saml stempler på alle bestillinger.
Hos Hungry kan du få lige dét, du har lyst til at spise lige nu i Aarhus. Du skal bare vælge imellem de mange lokale restauranter, bestille og få leveret til døren eller selv hente direkte ved restauranten. Det er nemt.
Udover at være Danmarks næststørste by, har Aarhus for alvor markeret sig på Danmarkskortet de sidste par år med dens voksende havnefront, centrale byudvikling og ikke mindst musikscene. Byens hurtige udvikling har samtidig også resulteret i et stort og alsidigt udvalg af forskellige restauranter med alverdens madtyper. Ingen skal gå sultne fra Aarhus by!
Tag med på en tur gennem Aarhus. Gennem hyggelige stræder og brede gader med udsigt til åen, de mange kunstværker, værtshusene og restauranterne.
Og oplev i det hele taget en storby med et udvalg i verdensklasse både når det gælder uddannelse, arbejde og ikke mindst madoplevelser, hvor alt fra berømte gourmet restauranter over klassiske grillbarer og til et væld af lækre madsteder, skaber mulighed for at få stillet sulten.
Samtidigt er Aarhus en by, hvor udvikling og byggelyst aldrig står stille, og mange medier har af flere omgange sammenlignet byen direkte med København og Odense hvad angår byliv, mad, kunst og musik.
Som et pulsslag, der holder fremskridtets takt, banker en gigantisk maskine jernstolper ned i den aarhusianske muld på byggegrunden ved “Cereskrydset”, der er et lysreguleret vejkryds, som udover det nu lukkede Ceres-bryggeri, er kendt for en ikke helt logisk trafikal sammenfletning og unge køreskole-elevers koldsved.
Inden længe åbner det nye VIA-campus på den tidligere bryggerigrund, og giver dermed plads til endnu flere studerende i Danmarks næststørste by. Ceres-grunden ligger i den vestlige del af Aarhus C. Lige indenfor den inderste ringgade, hvor bybilledet er domineret af kollegier, byggepladser og den tosporede Silkeborgvej. Fortsætter man ud af byen, kommer man forbi den første Jysk Sengetøjslager-butik, som i 1979 blev begyndelsen på Lars Larsens nu multinationale iværksættereventyr.
Kort derefter rammer man Åbyhøj torv, hvorfra fastfood-restauranter og pizzarier lover billig udbringning i hele byen. Åbyhøj var engang en selvstændig kommune, men som mange andre bydele i den evigt eskalerende jyske storby, voksede den for længe siden sammen med Aarhus, der i dag består af en række bydele og forstæder, der alle har sit eget særpræg - og sine egne spisesteder.
Følges Silkeborgvej den anden vej kommer man ind til “midtbyen”, og skulle man være i tvivl er det her det sker. Her kæmper små og store forretninger om gode pladser, og her blander larmen fra de altid igangværende renoverings- og byggeprojekter sig med liflige dufte fra byens talrige restauranter og cafeer, der med rødder i lande som Thailand, Libanon, Tyrkiet, Iran, Grækenland og selvfølgelig USA er et billede på den bølge af globalisering og internationalt sindelag som Aarhus rider på.
Blandt nogle af Aarhus og omegns populære restauranter er Kallos Pizza i Aarhus V, Jerry's Restaurant og Teria i Aarhus N, Byens Burger i Aarhus C, Havnens Perle ved Aarhus Havn og mange mange flere.
“Aarhus - Danish for progress” hedder byens nye slogan. Tidligere var det “smilets by”. Men både fremskridt og smil lever fint side om side i byen, der for ikke så længe siden blev stavet med et såkaldt bolle-Å. Bolle-Å’et blev indført ved retskrivningsreformen i 1948, men i 2010 stemte byrådet for at gå tilbage til den gamle stavemåde. Aarhus vil nemlig være en international by, med et internationalt slogan, et internationalt kultur- og studieliv og det dobbelte “A” er trods alt nemmere at stave til i udlandet, hvor bolle-Å’et af indlysende årsager aldrig rigtigt er slået an.
Til gengæld er burgerbollen slået an i Aarhus, hvor den ofte er hjemmebagt, og hvor der findes næsten lige så mange forskellige opskrifter på den helt igennem rigtige burgermenu, som der findes uddannelsesretninger på VIA University College. Både stavemåder og burgermad må dog siges at være i afdelingen for detaljer i den udviklingshistorie, som Aarhus netop nu gennemgår. Udover nye uddannelsesinstitutioner, bygges der i disse år nemlig helt nye bydele på både havnen og i udkanten af byen, ligesom det hele i løbet af få år vil blive bundet sammen af en såkaldt letbane. En hypermoderne sporvogn, der blandt andet ventes at tage lidt af trykket på byens parkeringspladser. Hvem ved, måske bliver det endda lidt nemmere at følge færdselsreglerne i Ceres-krydset. Som det ser ud i dag, er der nemlig mange biler i Aarhus, heldigvis behøver man ikke selv køre for at få mad fra en af byens restauranter. Flinke unge mennesker i biler og på scootere står altid klar til at sørge for at bringe maden til døren.
Også i gamle dage var transport af fødevarer vigtig. Dengang foregik det dog ofte ad vandvejen, der i Aarhus stadig har stor betydning for både byliv og erhvervsliv. Fra Silkeborgvej er der således ikke langt til Aarhus Å, der, efter i årtier at have levet en skjult tilværelse under asfalt, i løbet af 00’erne blev blotlagt, hvilket har betydet meget for byens grønne områder. Siden åen igen kunne løbe frit gennem byen, er der langs med den således opblomstret et væld af grønne områder, og der er anlagt en strøg-lignede strækning, hvor sushirestauranter, kunstgallerier, butikker og sandvich- og grillbarer er skudt op på begge sider af vandet. Følges den “nye” å helt ind til centrum af Aarhus, kommer man på den sidste strækning ned mod havnen til “den spanske trappe”, hvor en stribe af cafeer og vinrestauranter med fortovsservering, sikrer, at der næsten altid er gang i den i dette område. Her varmes der også op til mange af de byture, der ofte ender på sofaen med lyst til noget god og nem mad udbringning.
Ved åen står den mest på hvidvin og caffe latte, men er man mere til bodegakultur, er redningen heldigvis aldrig langt væk i Aarhus, der byder på et væld af hyggelige og traditionsrige værtshuse.
Tæt på åen ligger for eksempel Store torv, og her lå - næsten skjult for offentligheden - indgangen til det nu lukkede værtshuset Thorups Kælder, der havde til huse i en gammel munkekælder, der stammer helt tilbage fra den første del af 1300-tallet. Og naboen til det klassiske værtshus svær at komme udenom. Der er nemlig tale om Danmarks største kirke.
Aarhus Domkirke er 93 meter lang og tårnet strækker sig hele 96 meter op i himlen. Bag de tunge tunge døre, er der plads til ikke mindre end 1.200 siddende gæster. Når kirken er fyldt - og det hænder faktisk - er det ikke sikkert, at alle kan få øje på præsten, men der er heldigvis meget andet at kigge på i den imponerende bygning.
Byggeriet af domkirken blev nemlig påbegyndt allerede i slutningen af 1100-tallet, og dengang var der fokus på underholdning, når menigheden gik i kirke.
Det betyder, at den store domkirkes vægge er fyldt med fantastiske “tegneserier” i form af smukt udførte kalkmalerier, der selv om de blev kalket over i forbindelse med refomationen i 1536 for de flestes vedkommende i dag igen er afdækkede, restaurerede og synlige for besøgende i kirken. Malerierne forestiller himmel, helvede og alt derimellem. Lige fra drager, der dræbes af brynjeklædte riddere til hedninge og syndere, der ristes over sagte ild.
Ristet over ild er også en temmelig klassisk metode til tilberedning af eksempelvis kylling, som stadig bliver benyttet på enkelte af de mange spisesteder på turen op af strøget, der starter ved netop domkirken. Men inden vi kommer så langt, stikker byens gloværdige historie sit ansigt frem endnu engang. Banken Nordea, der har til huse lige overfor kirken lægger nemlig kælder til et lille interessant - og vel at mærke gratis - museum, der fortæller om byens udvikling tilbage i vikingetiden.
Aarhus er nemlig ikke blot danmarks næststørste by. Den er også Danmarks næstældste. Arkæologer mener, at Aarhus allerede i 800-tallet var en blomstrende havneby med handel, værksteder og vikinger. Dengang var byen omkredset af en halvmåneformet vold, som midtbyen omkring domkirken stadig i dag bærer præg af i form af vejnavne som “Volden”, “Graven” og “Borgporten”. Små hyggelige gader, der alle har egne små inspirerende madudbringningsrestauranter og caféer. I takt med kristendommens indførelse fik byen også hurtigt en domkirke i form af “Vor Frue Kirke” ved Vestergade - den vej som Peter AG og Gnags slingrede ned af i det gamle lettere reggae-inspirerede hit, “Slingrer ned ad vestergade” og som i dag huser en række især italienske restauranter og sushi-steder. “Vor Frue” er stadig en meget smuk kirke, der hvis man har interesser i den retning uden tvivl er et besøg værd, men den er altså knap så stor som den nuværende domkirke, der overtog værdigheden, da den stod færdig omkring år 1300.
Alt det er som nævnt ældgammel historie, og siden dengang er det gået op og ned for Aarhus, gennem pest og kolera, krige og kriser. Aarhus er dog altid kommet ud på den anden side, med optimismen i behold, og i løbet af de seneste år har den optimisme sat gang i de gigantiske byggerier af ny havnefront, letbane og meget andet. Ikke mindst på havnefronten beviser Aarhusianerne, at de mener det, når de taler om at udvide byen. Som en del af milliardbyggeriet er Aarhus nemlig vokset ud i havnebassinet i form af to gigantiske stjerneformede bygninger, hvor den ene huser ingeniørhøjskole, maskinmesterskole og iværksættercenter under navnet Navitas. Tæt ved Navitas og den gamle Badeanstalten Spanien ligger det topmoderne bibliotek, DOKK1, som både er bibliotek, borgerservice og mødested for byens mødre- og studiegrupper.
Dermed er Aarhus nærmest i løb på vej ind i fremtiden. Noget andet, der løber er såkaldt “running sushi”, som kan fås flere steder i Aarhus, hvor den rå fisk transporteres rundt i restauranten på et transportbånd, hvorfra gæsterne kan tage, hvad de har lyst til. Den oplevelse er man selvfølgelig nødt til at troppe op på restauranten for at få. Har man lyst til sushi i egne omgivelser, bliver man dog langt fra snydt i Aarhus, der som Danmarks næststørste by selvfølgelig også har Danmarks næststørste udbud af sushi som madudbringning.
Der er i det hele taget umanerligt gode muligheder for at få lækker mad bragt til døren i Aarhus, hvad enten man befinder sig i udkanten af byen, eller blandt de mange historiske bygninger i centrum af byen, er et kæmpeudvalg inden for rækkevidde.
Som i andre store byer er det omfattende udbud i Aarhus selvfølgelig drevet af en meget stor efterspørgsel, som blandt andet er skabt af den store koncentration af unge mennesker i byen. Aarhus Universitet blev grundlagt i 1928 og har i dag knapt 50.000 studerende. Også her kommer Aarhus ind på en flot andenplads efter hovedstaden København. Både når det kommer til uddannelsesudbud, kulturliv og udbuddet af madudbringning i alle afskygninger, må Jyllands hovedstad og de godt 250.000 århusianere dog siges at være umanerligt godt med. I "Dobbelt A" har man også haft stor succes med at tillokke studerende til byen. Hvilket også kan mærkes ved madudbringning i Aalborg.